05.05.2017 | 03:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Českí potravinári budú musieť mäso z Brazílie povinne testovať na salmonelu

Českí veterinári nariadili, aby prevádzkovatelia potravinárskych podnikov, ktorí prijmú potraviny živočíšneho pôvodu (mäso, vajcia, mlieko) z Brazílie, tieto nechali otestovať v akreditovanom laboratóriu na salmonelu. Ak tak neurobia, hrozí im pokuta v hodnote až 2 milióny Kč (74.680 eur). Opatrenie začne platiť od 9. mája.

PRAHA. Na trh by sa tak nemalo dostať brazílske mäso pred testom. To sa bude týkať aj dovozu tovaru brazílskeho pôvodu z iných členských krajín Európskej únie. O mimoriadnom opatrení informovalo dnes české ministerstvo pôdohospodárstva.       "Po diskusii s kolegami zo Štátnej veterinárnej správy som sa rozhodol pristúpiť k tomuto mimoriadnemu opatreniu," povedal minister pôdohospodárstva Marian Jurečka s tým, že Česká republika tak robí ako prvý štát Európskej únie. Cieľom je podľa neho ochrana zdravia českých spotrebiteľov.       Potravinári budú musieť oznámiť potraviny z Brazílie Štátnej veterinárnej správe a vyplniť formulár na webe. Potraviny budú môcť uvoľniť na trh až po získaní priaznivých laboratórnych výsledkov.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down