16.07.2019 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinky medzi špeciálmi doplnili stálice

Tradičný importér značky Deutz-Fahr na slovenský trh sa snažil na Celoslovenských dňoch poľa pokryť celé portfólio traktorov spomínaného výrobcu, ale i ďalších nosných značiek, medzi ktoré nepochybne patria Merlo, Annaburger a Horsch.

Čo sa týka výrobcu Deutz-Fahr, ten dokáže ponúknuť od mechanickej prevodovky s radením pod zaťažením cez robotizované radenie až po plne automatickú bezstupňovú prevodovku TTV, ktorú výrobca inštaluje hlavne do veľkých modelov. „Minulý rok však prišiel výrobca s novinkou vo forme prevodovky TTV do malého segmentu traktorov, využiteľných vo vinohradníctve a ovocinárstve. Model Deutz-Fahr 5105 DS TTV, ktorí majú možnosť vidieť i návštevníci patrí do radu traktorov 5DS s výkonom od 65 kW (80 k) do 83 kW (115 k). Všetky z nich majú možnosť byť vybavené touto automatickou prevodovkou. Traktory dostali úplne novú kabínu, množstvo hydraulických okruhov a čerpadlo s prietokom 110 l. Veľa zo spomínaných prvkov z nás robí lídra na trhu v tomto segmente,“ uviedol Ing. Michal Matejovič, produktový manažér spoločnosti Ematech.

Ďalšou významnou značkou z portfólia radošinskej Firmy je značka Merlo, ktorú predstavila počas CDP 2019 vo forme hlavných modelov pre poľnohospodárstvo. Model 27.6 je najmenším modelom z pomedzi klasických manipulátorov dostupných na trhu. Jeho celková šírka nepresiaha hodnotu 1,8 m a je preto vhodným adeptom najmä pre využitie na práce v živočíšnej výrobe a v skladovacích priestoroch. Zdvihová kapacita tohto obratného manipulátora je 2,7 t do výšky 6 m. „Momentálne najväčším manipulátorom z portfólia výrobcu Merlo je model 50.8, v ktorom sa spája najväčšia a najvýkonnejšia technológia, ktorú výrobca momentálne ponúka v segmente poľnohospodárskej manipulačnej techniky. Všetky manipulátory Merlo sú vyrábané takzvaným modulárnym systémom. Celý stroj teda pozostáva z jednotlivých modulov, ktorými sú kabína, rám, kabína, nápravy a samotný výložník. Výhodou takejto konštrukcie je, že dokážeme rýchlejšie reagovať na požiadavky zákazníka a mať širšie portfólio s rôznymi výbavami,“ vysvetlil Ing. M. Matejovič.  Merlo ponúka ako jediný výrobca na trhu hydropneumaticky odpruženú kabínu, bočný posuv výložníka, ako aj bočný náklon. Práve toto sú špeciálne vlastnosti zelených manipulátorov.

Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down