16.07.2019 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V znamení výnimočných strojov na spracovanie pôdy

Spoločnosť UNIMARCO predviedla v Dvoroch nad Žitavou stroje naprieč celým svojim portfóliom. Charakteristickú značku HARDI dopĺňali lisy značky MASCAR, rozmetadlá BOGBALLE, ale i pôdospracujúce stroje, ktoré firma predviedla i počas spoločného predvádzania techniky.

Techniku na chemickú ochranu rastlín značky HARDI (samohybný postrekovač APHA 5100, či ťahaný postrekovač NAVIGATOR 3000) zrejme nemusíme slovenským poľnohospodárom predstavovať. To, čo nás však na Celoslovenských dňoch poľa zaujalo bola technika na spracovanie pôdy francúzskeho výrobcu AGRISEM. V rámci ukážok techniky na dňoch bola firmou predvedená linka, ktorá pozostávala z diskového podmietača AGRISEM DISC-O-MULCH GOLD s pracovným záberom 6 m a podryváka CULTIPLOW PLATINUM. O týchto osvedčených strojoch, ktoré sa udomácnili v portfóliu firmy sme sa pozhovárali s produktovým manažérom firmy UNIMARCO, Ing. Viliamom Gamanom.

Výrobca AGRISEM vyrába stroje masívnej, robustnej konštrukcie, ktorou sa technika tohto výrobcu vyznačuje. „Diskové podmietače AGRISEM DISC-O-MULCH GOLD výrobca ponúka v pracovných záberoch od 3 do 12 m. Je určený pre spracovanie pôdy v hĺbke od 5 do 20 cm. Disky, ktoré výrobca použil na tomto diskovom podmietači majú priemer 610 mm. Samotné náradie sa vyznačuje vysokou hmotnosťou pripadajúcou na 1 m pracovného záberu a okrem iného prináša i veľkú výhodu vo forme patentovaného uchytenia pracovných telies pomocou 3D pružinového istenia. Systém umožňuje pohyb disku v troch smeroch a pri samotnej práci tento disk vibruje. Vďaka tomu sa dokáže „zahryznúť“ aj do pôdy, v ktorej panujú extrémne podmienky. Ak by som to mal k niečomu prirovnať, jedná sa akoby o efekt „vibračnej vŕtačky“, predstavil pôdospracujúci stroj Ing. V. Gaman. Výrobca ponúka k spomínanému diskovému podmietaču veľké množstvo doplnkovej výbavy. I výber valca dokáže spoločnosť prispôsobiť konkrétnym podmienkam zákazníka. „V rámci Slovenska máme predaný už aj najväčší, dvanásťmetrový diskový podmietač tohto modelového radu a môžem konštatovať, že je s ním zákazník nadmieru spokojný,“ pochvaľoval si Ing.  Gaman.

Lisy a opäť pôdospracujúca technika

Výrobca Mascar sa špecializuje výhradne na výrobu lisov, obaľovačiek a sejacích strojov.

Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down