10.09.2019 | 11:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Aby vám buriny neprerástli cez hlavu

Dobrá príprava je polovica úspechu. Tak hovorieval môj starý otec. Mal pravdu. Jesenné herbicídne ošetrenie obilnín sa stáva viac populárnym. Dôvod je jednoznačný, čistejší porast nielen na jeseň, ale aj na jar.

Jesenné ošetrenie  obilnín je pre našich pestovateľov stále atraktívnejšie. Umožňuje im vysporiadať sa s burinami hneď na začiatku vegetácie a zaistiť si tak čistý porast. Výhodou je i možnosť rozloženia pracovných povinností v hektickom jarnom období. A práve do tohto segmentu ošetrenia obilnín máme pre vás Defi Evo. Spoľahlivo si poradí s trávovitými burinami i s väčšinou dvojklíčnolistových burín.

Prípravok je kombináciou účinných látok prosulfokarbu a diflufenikanu. Vďaka tomu pôsobí spoľahlivo na jednoklíčnolistové i dvojklíčnolistové buriny. V účinnosti na trávy ide o skutočného špecialistu. Okrem lipnice, mätonohu či psiarky si dokáže poradiť s problematickou metličkou obyčajnou. Jeho veľkou prednosťou je maximálna účinnosť aj na jej rezistentnú populáciu, ktorá sa stáva stále významnejším problémom pre mnohých pestovateľov. V boji s rezistentnou metličkou tak máme v ponuke okrem herbicídu Axial 050 EC, určeného na jarné ošetrenie, ďalšieho špičkového bojovníka tentoraz pre jesenné zásahy.

Nemenej významná je účinnosť prípravku Defi Evo na široké spektrum dvojklíčnolistových burín.  Pôsobí na hluchavky, lipkavce, veroniky a mnohé ďalšie dôležité buriny. Českí pestovatelia oceňujú okrem iného výbornú účinnosť na stále sa rozširujúcu fialku, zemedym, kapustovité buriny vrátane výdrolu repky alebo rumančeky.

Ďalšou výhodou je možnosť preemergentnej alebo postemergentnej aplikácie (do 13 BBCH). Najlepšie výsledky dosiahnete v rastovom období BBCH 11-13. Registrovaná dávka prípravku je 4 l/ha, pričom naši susedia používajú a odporúčajú aj dávku 3 l/ha, ktorá je dostatočne účinná.

 

Zbavte sa burín definitívne už od začiatku:

  • Dve herbicíne látky z rôznych chemických skupín
  • Účinnosť na jednoklíčnolistové aj dvojklíčnolistové buriny
  • Špecialista na trávy vrátane lipnice ročnej, mätonohu a metličky obyčajnej
  • Ideálny do antirezistentných stratégií
  • Možnosť preemergentnej aj postemergentnej aplikácie

Účinnosť prípravku sa potvrdila v sérii pokusov u nás i v zahraničí. Pestovatelia, ktorí si Defi Evo vyskúšali, sú s účinkom veľmi spokojní a preto záujem oň stále narastá. Nie je divu, veď definitívny zásah proti burinám v najvyššej kvalite už na jeseň uvíta každý skúsený pestovateľ.

 

Autor: Ing. Roman Šuráni, Syngenta Slovakia

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down