19.09.2019 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Slovensko bolo na kongrese Apimondia v hodnotení krajín najúspešnejšie

Slovenskí včelári na 46. medzinárodnom včelárskom kongrese v kanadskom Montreale Apimondia, ktorý sa konal 8. až 12. septembra, získali 20 medailí, čím sa dostali na 1. miesto v hodnotení krajín. Druhé skončilo Rusko s 13 medailami, tretie USA so 7 medailami. Zo získaných medailí pre Slovensko bolo 9 zlatých, 4 strieborné a 7 bronzových. Informoval o tom Milan Rusnák, predseda Slovenského zväzu včelárov (SZV).

BRATISLAVA. Včelári zo SR podľa neho dominovali predovšetkým v kategóriách venovaným medovinám a medovým pivám, kde získali celkovo 11 medailí. Ďalšie medaily získali zástupcovia Slovenska v kategóriách voskové sviece, série viacerých druhov medov, včelích produktov či kombinácii medu s inými potravinami.
Informoval zároveň, že súčasťou kongresu bolo popri odborných prednáškach aj valné zhromaždenie členských včelárskych zväzov a organizácií tejto federácie, včelársky veľtrh, sprievodné akcie a súťaž včelárskych exponátov.
Doplnil, že o dva roky sa uskutoční kongres Apimondie v ruskom meste Ufa a za miesto konania kongresu v roku 2023 bolo zvolené Čile, ktoré tesne porazilo protikandidátov z Etiópie.
Rusnák dodal, že včelárskeho kongresu Apimondia sa zúčastnilo približne 5500 návštevníkov zo 134 krajín. Účastníci si mohli vypočuť viac ako 320 prednášok a prečítať viac ako 360 odborných posterov. Okrem prednášok boli súčasťou odborného programu viaceré sympóziá, workshopy a diskusné kluby.

/tasr/

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down