23.12.2020 | 06:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vynechanie podpory agropotravinárstva z Plánu obnovy SR je neprijateľné

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) je znepokojená z príprav Plánu obnovy a odolnosti. Dokument, ktorý Ministerstvo financií (MF) SR v utorok (22. 12.) poslal do Bruselu, totiž neobsahuje pomoc vidieku a agropotravinárstvu, čo je pre komoru neprijateľné.

BRATISLAVA. Uviedla to hovorkyňa SPPK Jana Holéciová. "Vidieku a agropotravinárstvu bolo nastavené zrkadlo," podotkla komora s tým, že medzi prioritami Slovenska v rámci Fondu obnovy sa nenachádza podpora agropotravinárstva, krajinotvorby a ani vidieka.
"Fakt, že agropotravinárstvo nepatrí medzi navrhnuté oblasti podpory, je pre nás obrovským sklamaním. Svoj nesúhlasný postoj musíme vyjadriť aj takto pred vianočnými sviatkami," poznamenala komora s tým, že Plán obnovy EÚ je historickou príležitosťou, ako stabilizovať domáci agropotravinársky sektor. Premeškať túto šancu je pre komoru neprijateľným faktom.
"Sme zvedaví na reakciu nášho rezortného ministerstva, lebo z nášho pohľadu sa z faktu, že agropotravinársky sektor sa nedostal do priorít Plánu obnovy EÚ, vyhovoriť nedá," okomentoval predseda SPPK Emil Macho.
/tasr/

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down