02.02.2021 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Obstál John Deere 7R v testoch DLG?

Ak si už ideme vyberať z traktorov s pohonnými jednotkami s výkonom vyšším, ako 250 konských síl, musíme rátať s vyššou spotrebou paliva. Samozrejme, takýto stroj sa väčšinou zaobstaráva na to, aby robil na podniku tie najťažšie práce. I tak by však zákazníka mala zaujímať spotreba paliva, ktorá vytvára nezanedbateľnú položku v nákladoch každého poľnohospodára.

Nemecká spoločnosť DLG sa zaoberala v uplynulých mesiacoch testom najnovších traktorov John Deere radu 7R. Podľa jej nezávislého testu DLG PowerMix je John Deere 7R 330 najlepšou voľbou pre aplikáciu v doprave. Spoločnosť John Deere zaznamenala s modelom 6250R „vôbec najlepší“ výsledok testu DLG PowerMix v roku 2018 a naďalej tvrdí, že je držiteľom tohto rekordu.

DLG tvrdí, že s kombinovanou spotrebou paliva 375 g / kWh nafty plus 17 g / kWh DEF získava model 7R 330 výhodu 8 g / kWh nafty plus 28 g / kWh DEF voči svojmu najlepšiemu konkurentovi v danej výkonovej kategórii. John Deere ďalej uvádza, že náklady na pohonné hmoty pri prevádzke počas jednej motohodiny traktora môžu byť až o 1,50 – 2,0 EUR nižšie (v závislosti na lokálnych cenách PHM). Traktory John Deere 6250R a 7R 330 boli zapojené do testu PowerMix v testovacom centre DLG v Groß-Umstadt v Nemecku. Tu sú jednotlivé testovacie cykly navrhnuté tak, aby replikovali typické ťažké a ľahké práce, s ktorými sa pri doprave traktor stretne.

Nemecká spoločnosť DLG uvádza, že jej test PowerMix pozostáva zo 14 testovacích cyklov, ktoré simulujú rôzne zaťaženia traktora a merajú jeho spotrebu paliva a močoviny, jeho výkon a účinnosť, keď stroj prechádza testovacím cyklom. Test sa prevádza pri plnom a polovičnom zaťažení traktora. Najvyšší model radu 6R, ktorým je traktor 6250R, je na trhu od roku 2017.

Viac sa dočítate už zajtra v týždenníku Roľnícke noviny.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down