18.02.2021 | 05:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pandémia zasiahla aj lesníkov, poznačila obchod s drevom i tržby z lovu

Ochorenie COVID-19 ovplyvnilo v ostatných mesiacoch aj prevádzku v štátnom podniku Lesy SR. Podobne ako iné firmy sa musí vyrovnať s pandémiou nového koronavírusu.

BANSKÁ BYSTRICA. Kým koncom vlaňajšieho roka bolo pozitívne testovaných 290 zamestnancov, aktuálne lesníci evidujú 471 nakazených kolegov. Z toho je v súčasnosti 402 vyliečených. TASR o tom vo štvrtok informovala vedúca odboru komunikácie Lesov SR Marína Debnárová.
"Situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 v našom podniku sa aktuálne mierne zlepšuje, v januári bolo nakazených 121 ľudí, vo februári ide zatiaľ o 60 ľudí," podotkol špecialista krízového riadenia Lesov SR Marián Jagerčík.
Nepriaznivá situácia ovplyvnila jednotlivé odštepné závody (OZ). Najvyššie čísla v súvislosti s ochorením COVID-19 evidujú OZ Prievidza, Námestovo, Beňuš, Vranov nad Topľou, Prešov, Liptovský Hrádok a odštepný závod lesnej techniky.
"Najzložitejšia situácia je v expedičných skladoch, ktoré sú z pohľadu tohto ochorenia najviac zraniteľné, keďže tam denne prebieha príjem a výdaj drevnej hmoty," zdôraznil Matej Vigoda, poverený riaditeľ OZ Beňuš.
Podľa Debnárovej výpadok zamestnancov zaznamenali expedičné sklady v Žarnovici či Lučenci. V OZ Kriváň museli zastaviť odvoz dreva. Fungovať začali vo štvrtok nástupom zamestnancov do práce. Zvýšená chorobnosť externých dodávateľov prác spôsobuje výpadky v ťažbe dreva. To má za následok nedostatok dreva na mieste realizácie jeho predaja. Najvýraznejšie sa to prejavilo v OZ Liptovský Hrádok, kde fungujú v obmedzenom režime.

/tasr/

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down