16.06.2023 | 10:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kompaktný nakladač s nulovými emisiami od JCB

Spoločnosť JCB prednedávnom predstavila svoj prvý plne elektrický kolesový nakladač. Novinka má zákazníkom poskytnúť najlepší výkon vo svojej triede a celodennú výdrž batérie. S užitočnou hmotnosťou 640 kg a výškou zdvihu 2,9 m patrí 403E medzi to najlepšie vo svojej triede, navyše sa vyznačuje vďaka svojmu elektropohonu nízkou hlučnosťou a nulovými emisiami. Stroj sa môže pochváliť najväčšou štandardnou batériou vo svojej triede s kapacitou 20 kWh, s výkonom zodpovedajúcim obľúbenému dieselovému modelu 403.

Spoločnosť JCB rozširuje svoj kompletný rad elektrických zariadení uvedením kolesového nakladača 403E, ktorý má pomôcť svojim majiteľom splniť výzvy zníženia uhlíka, a to priamo na pracovisku. Nakladač je poháňaný 20kWh lítium-iónovou batériou, zostavenou z osvedčených modulov JCB, ktoré sú priekopníkom v existujúcom sortimente elektrických strojov od spoločnosti JCB. Tieto batérie spolu s vysoko účinnými elektromotormi a optimalizovanými trakčnými a hydraulickými systémami poskytujú špičkový výkon, pričom nakladač je schopný byť v pohotovosti celý pracovný deň, alebo 4-5 hodín nepretržitého používania v zmiešanom pracovnom cykle.

Spoločne s radom JCB E-Tech má 403E vstavanú nabíjačku, ktorá umožňuje pripojenie k rôznym zdrojom napájania na farme. 110V zásuvka plne nabije batériu z 0% za 12 hodín, zatiaľ čo 230V priemyselná alebo domáca zástrčka nabije batériu len za 8 hodín. S modelom 403E je možné použiť aj externú rýchlonabíjačku JCB, ktorá poskytuje plné nabitie z trojfázového napájania len za 2 hodiny.

Nový nakladač je podľa dostupných informácií vybavený dvoma nezávislými elektromotormi, jedným pre hnaciu sústavu a jedným pre hydrauliku. Hnací motor ponúka výkon 33,4 kW a je k dispozícii s tromi jazdnými režimami, medzi ktorými môže obsluha prepínať pomocou dvoch tlačidiel v hornej časti joysticku. 

Režim Hare má maximálnu rýchlosť jazdy 20 km/h pre najdynamickejší výkon a produktivitu. 

Režim korytnačky je obmedzený na 8 km/h pre lepšiu moduláciu rýchlosti. Tento režim je zameraný na zlepšenie životnosti batérie bez kompromisov v oblasti zdvihového výkonu. 

Režim Snail má maximálnu rýchlosť 5 km/h, ktorú je možné nastaviť v intervaloch po 0,5 km/h pomocou nového otočného ovládača a multifunkčného displeja. Tento systém poskytuje presné ovládanie rýchlosti pre presnú jazdu a posúvanie. 

Pohon je prenášaný cez integrovanú prídavnú skrinku na nápravy od renomovaného výrobcu ZF, ktoré je možné dodať s otvorenými diferenciálmi, alebo s uzávierkami diferenciálov pre maximálnu trakciu. Nakladač je ponúkaný s výberom úzkych alebo širokých kolies, ako aj možnosťou využitia poľnohospodárskych alebo priemyselných pneumatík, vďaka čomu je vhodný pre širokú škálu aplikácií.

Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down