04.08.2023 | 11:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový rad EVOPAC obalov

Spoločnosť Syngenta si na Dni poľa OptiTech, ktorý sa uskutočnil v júni 2023 v Rimavskej Sobote, okrem iného predsavzala predstaviť viaceré technologické riešenia vrátane nového radu obalov EVOPAC, vytvoreného na základe výsledkov prieskumu a v spolupráci s pestovateľmi s cieľom naplniť ich požiadavky.

Ako uviedol zástupca spoločnosti Ing. Martin Hájek, nový rad obalov EVOPAC s inovatívnym dizajnom je reakciou a príspevkom spoločnosti Syngenta na uvádzanie nového systému plnenia postrekovačov, ktorý je uzatvorený. "Chceme eliminovať akékoľvek ohrozenie životného prostredia. Nesmie dôjsť k úniku aplikovaného prípravku na ochranu rastlín. Navyše samotné prípravky sú drahé, preto akékoľvek straty nie sú žiaduce,“ dodal M. Hájek, pričom poukázal na moderný ergonomický dizajn obalu, vyrobeného v 1-, 5- a 10-litrových objemoch.

Nové obaly EVOPAC majú viečko "Easyconnect" umožňujúce ľahšiu manipuláciu, oplachovanie a likvidáciu. „Pokiaľ chcete  použiť obal v kombinácii s jemu odpovedajúcim zariadením - užívateľ ľahko otvorí viečko, bez toho, aby sa z neho dostala kvapalina, pričom z obalu EVOPAC je možné vyliať potrebné množstvo kvapaliny. Obal je možné opäť pod tlakom zatvoriť,“ objasnil použitie M. Hájek, podľa ktorého je to suverénne najbezpečnejší spôsob nakladania s prípravkami na ochranu rastlín. „Ide nielen o profesionálne nakladanie s prípravkami, ale hlavne o vysokú úroveň ochrany práce samotného operátora, ktorý manipuluje s EVOPAC obalom s prípravkom,“ dodal M. Hájek. Ak pestovateľ nemá k dispozícii špeciálne zariadenie je možné EVOPAC obal otvárať konvenčným šrobovacím spôsobom.

Praktickej ukážky nakladania s obalom EVOPAC sa zhostil Ing. Matej Šoka, zástupca spoločnosti Syngenta, podľa ktorého je prvoradá bezpečnosť obsluhy pri manipulácii s prípravkami na ochranu rastlín. Samotné EVOPAC obaly sú priehľadné a označené tak, aby bolo možné odliať iba požadované množstvo prípravku. Najskôr je odkrútený bezpečnostný krúžok ako na bežnom obale, obsah s prípravkom ostáva stále pod tlakom, a to aj v prípade, keď bol pred tým už použitý, resp. obal otvorený. Po vložení obalu do ketlera, vďaka bezpečnostnej poistke nie je potrebné obal držať. Dôležité je, aby bol postrekovač zapnutý, ostatné zabezpečí samotný systém. Podľa nových noriem musia byť bandasky čisté, bez zvyškov postrekovej kvapaliny, kvôli ich recyklácii. Po bezkontaktnom prepláchnutí, obsluha odistí a uvoľní bandasku, pričom viečko je prepláchnuté. Prepláchnutá kvapalina ide do postrekovača. Obal je pod tlakom opäť uzatvorený.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down