Zlatá medaila za inováciu pre New Holland

Dnes boli v nemeckom Kasseli oznámené exponáty, ktoré si z novembrového veľtrhu Agritechnica odnesú ocenenia za technické inovácie. Z celkovo 251 prihlásených bolo do súťaže prijatých 218 exponátov. Z nich vzišli víťazi, ktorí si v novembri rozdelia 1 zlatú a 17 strieborných medailí.

DLG vyberala na základe kritérií, medzi ktoré patria:

  • Praktický význam na úrovni poľnohospodárskych podnikov
  • Prevádzková ziskovosť a efektívnosť
  • Zlepšenie životného prostredia a spotreby energie
  • Zníženie pracovného zaťaženia a zlepšenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

Zlatú medailu si tento rok z veľtrhu Agritechnica odnesie spoločnosť New Holland za celkovú koncepciu úplne redizajnovaného kombajnu CR s dvojitým axiálnym rotorom. Ako uvádza DLG vo svojom vyjadrení, ďalší rozvoj technicky možného mlátiaceho výkonu kombajnov je čoraz viac obmedzovaný ich veľkosťou, hmotnosťou a rozmermi.

Celková koncepcia nového kombajnu CR s dvojitým axiálnym rotorom od spoločnosti New Holland bola preto navrhnutá pre maximálnu hustotu výkonu pri dodržaní všetkých obmedzení. Základným prvkom nového kombajnu CR je technológia pohonu s motorom, ktorý je namontovaný pozdĺžne podľa uhla sklonu rotorov. Centrálne umiestnená prevodovka s deleným výkonom slúži na pohon rotorov a žacích adaptérov pomocou reťaze v priamom smere alebo prostredníctvom hnacieho hriadeľa. Ľavý rotor slúži ako protihriadeľ pre podávací bubon. Hnací hriadeľ je umiestnený na pravej strane podvozku nad úrovňou skrine rotora. V dôsledku toho nie sú na oboch stranách podvozku medzi rámom a podvozkom žiadne pohony, v dôsledku čoho sa šírka podvozku výrazne zväčšila. Vzniknutý priestor následne výrobca využil na rozšírenie výmlatového kanála, a teda na zvýšenie technického výkonu kombajnu.

S novým kombajnom s dvojitým axiálnym rotorom CR postupuje spoločnosť New Holland do novej dimenzie výkonnosti kombajnov s dvojitým axiálnym rotorom využívajúcich princíp pozdĺžneho toku hmoty.

Viac sa dočítate už čoskoro v týždenníku Roľnícke noviny.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down