23.10.2023 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

PPA získala certifikát protikorupčného manažérstva

        Bratislava 23. októbra (TASR) - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) získala certifikát ISO 37001. Ten potvrdzuje, že má systém antikorupčného manažérstva v súlade s medzinárodnými normami. Externý audit systému manažérstva proti korupcii sa realizoval v auguste a septembri 2023 spoločnosťou QSCert, s. r. o.


        PPA zdôraznila, že zavádzanie antikorupčného systému podľa normy ISO 37001 má priaznivý vplyv na vnímanie protikorupčných opatrení zavedených v podmienkach agentúry. Okrem toho sa tým tiež zvyšuje dôveryhodnosť organizácie a posilňuje sa jej reputácia voči farmárom, obchodným partnerom a verejnosti.
        "Od prvého dňa môjho pôsobenia v agentúre je boj proti korupcii moja priorita. Systém antikorupčného manažérstva pomáha organizácii efektívnejšie identifikovať, znižovať a riadiť riziká korupcie. Tým sa minimalizuje riziko vystavenia právnej zodpovednosti a finančným stratám spojeným s korupciou. Pre agentúru je dôležité vyslať takýto pozitívny signál smerom k verejnosti a som rád, že sa to podarilo," povedal generálny riaditeľ PPA Jozef Kiss.
        PPA dodala, že získaním certifikátu sa zaradila do skupiny subjektov, ktoré ho už získali. Medzi nimi napríklad Úrad vlády SR, Najvyšší súd SR, Ministerstvo dopravy a výstavby SR, Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR či Úrad pre verejné obstarávanie.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down