25.10.2023 | 09:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tržby Heinekenu v 3. kvartáli vzrástli, aj keď predal menej piva

        Amsterdam 25. októbra (TASR) - Holandský pivovarnícky koncern Heineken zaznamenal v 3. štvrťroku nárast tržieb, aj keď predal menej piva. Dôvodom bolo zvýšenie cien. A potvrdil svoj celoročný výhľad. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.


        Druhá najväčšia pivovarnícka skupina na svete dosiahla za tri mesiace do konca septembra 2023 nárast tzv. čistých tržieb o 4,5 % na 9,6 miliardy eur. Za deväť mesiacov od začiatku roka vykázala tržby 27 miliárd eur.
        Objem predaného piva pritom v 3. kvartáli klesol o 4,2 %, pričom sa znížil vo všetkých regiónoch okrem Latinskej Ameriky, kde Heineken zaznamenal silný výkon v Brazílii a Mexiku. Analytici očakávali pokles objemu predaja o 4,3 %.
        Výrobca najpredávanejšieho európskeho ležiaka Heineken, ako aj značiek Sol a Tiger, uviedol, že jeho tržby v 3. štvrťroku podporili vyššie ceny a spotrebitelia, ktorí uprednostnili drahšie ležiaky.
        Celkovo boli tržby a objemy v uplynulom štvrťroku vo všeobecnosti v súlade s očakávaniami, pričom pokles objemu predaja v Afrike, na Blízkom východe a vo východnej Európe bol horší, ako sa očakávalo. Ale vykompenzovali ho lepšie objemy v Latinskej Amerike a Ázii a Tichomorí.
        Generálny riaditeľ Dolf van den Brink vo vyhlásení uviedol, že Heineken zaznamenáva zlepšené objemové trendy na polovici svojich trhov a drží si trhový podiel na vyše polovici.
        Heineken zopakoval svoju prognózu rastu prevádzkového zisku v roku 2023 medzi nulou a stredným jednociferným percentom, čím upokojil niektorých investorov, ktorí sa obávali, že spoločnosť bude musieť svoju prognózu opäť znížiť.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down