14.06.2024 | 08:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

John Deere predstavuje nové modely T5 a T6

Spoločnosť John Deere predstavila svoje nové vytriasadlové obilné kombajny radu T5 a T6, ktoré zahŕňajú osem nových modelov s možnosťami výkonu motora od 305 do 466 konských síl. Inovácie, ktoré prinášajú nové modely, sa zameriavajú predovšetkým na komfort obsluhy a digitalizáciu. Nechýba tak nové sedadlo ActiveSeat TM II, LED svetlá, nový terminál, či napríklad aj elektronické protiprachové dvierka. 

Medzi novými modelmi vytriasadlových obilných kombajnov John Deere si vyberie každý poľnohospodár, ktorý pri zbere uprednostňuje kvalitu slamy. Americký výrobca vybavil svoje nové zberové stroje výkonnými pohonnými jednotkami - od robustného 6,8-litrového motora s maximálnym výkonom 305 k v modeli T5 400 až po výkonný 9-litrový motor JD9X s výkonom 466 koní vo vlajkovom modeli T6 800, všetky stroje poskytujú vynikajúci výkon pri zbere. Nové kombajny T5 a T6 ponúkajú maximálny pôžitok pre obsluhu stroja, a to aj vďaka kabíne, ktorú novinky zdedili z najvyššieho radu kombajnov X9. Uprostred tohto luxusného pracovného priestoru nájdeme nové sedadlo ActiveSeat TM II. Dopĺňajú ho LED svetlá, nový displej v rohovom stĺpiku a elektronické protiprachové dvierka. Dobre známy joystick CommandPRO poskytuje obsluhe stroja intuitívne a personalizované ovládanie všetkých hlavných funkcií kombajnu. Spoločnosť John Deere sa však zamerala na zlepšenie práce obsluhy a integrovala svoje najmodernejšie balíky technológií presného poľnohospodárstva, medzi ktoré patria prijímač StarFire TM 7500, terminál G5 Plus CommandCenter, či konektivita JDLink pre prevádzkovú efektivitu a priamu správu údajov.

„Predstavenie našich nových kombajnov T5 a T6 znamená významný krok vpred v technológii zberu v segmente vytriasadlových obilných kombajnov,“ hovorí Jonathan Edwards, produktový marketingový manažér spoločnosti John Deere pre Európu a pokračuje: „Naše stroje poskytnú poľnohospodárom nástroje, ktoré potrebujú na zvýšenie produktivity a efektívnosti na poli."

Široká škála možností pohonu

Osem nových modelov kombajnov T5 a T6 prichádza s pôsobivým rozsahom možností výkonu motora, počnúc 6,8-litrovým motorom s výkonom 305 k (maximálny výkon) v modeli T5 400 a novým výkonným 9-litrovým motorom JD9X s výkonom 348 k v modeli T5 500 s 5 vytriasadlami. Výkonové spektrum končí pri výkone 466 koní, ktoré nájdeme vo vlajkovej lodi modelu T6 800, ktorá je šesťvytriasadlovou verziou. Všetky modely motorov JD9X ponúkajú inteligentné riadenie otáčok motora, ktoré zlepšuje spotrebu paliva znížením otáčok počas dopravy po cestných komunikáciách a pri státí na križovatkách. Všetky varianty motorov spĺňajú samozrejme aj prísne emisné normy Stage V.

Vysokovýkonný zber

Šikmý dopravník, skonštruovaný tak, aby dosahoval rovnakú šírku ako mláťačky (1,67 m pre modely so 6 vytriasadlami), eliminuje obmedzenia toku hmoty v celom kombajne. Spolu s veľkou mláťacou a separačnou plochou kombajnov T5 a T6 tak poskytuje pri zbere vynikajúcu výkonnosť. Kombajny modelového roku 2025 prichádzajú aj s novými možnosťami manipulácie s obilím a novými možnosťami zásobníka na zrno s objemom až do 13 500 l pre T6 (+23 %) a 11 500 l pre T5 (+15 %).

Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down