Špičková fungicídna ochrana a podpora obilnín za všetkých podmienok

Každá vegetačná sezóna je pre poľné plodiny v niečom náročná a každý rok čelia poľnohospodári mnohým výzvam. Či už ide o sucho alebo naopak zrážky, ktoré sú síce vítané, ale v občas komplikujú naplánovanú prácu.

Sucho negatívne ovplyvňuje rast a vývoj poľných plodín, nadbytok vlahy zase podporuje šírenie chorôb a vystavuje plodiny stresu a robí ich tiež náchylnejšími k chorobám. Syngenta, globálny výrobca pesticídov a osív, ponúka produkty, ktoré pomáhajú poľnohospodárom bojovať za dobrú úrodu bez ohľadu na podmienky, ktoré nám jednotlivé vegetačné sezóny prinášajú.

Jedným z týchto produktov je moridlo Vibrance® Gold, ktoré zaisťuje nielen účinnú ochranu proti chorobám, ale taktiež podporuje koreňový systém a zvyšuje odolnosť rastlín voči stresovým faktorom.

Vibrance® Gold s technológiou Rooting Power, prínosy pre osivo

Vibrance® Gold patrí do radu moridiel Vibrance®, ktoré disponujú takzvanou Rooting Power technológiou. Táto technológia zaisťuje to, že je koreňový systém silnejší, mohutnejší a odolnejší, a tak rastlina môže plne využiť svoj genetický potenciál. Silný koreňový systém pomáha rastlinám lepšie odolávať biotickým aj abiotickým škodlivým činiteľom a v suchších podmienkach umožňuje zlepšený príjem živín a vody. Vibrance® Gold zlepšuje podmienky pre rast a vývoj obilnín už od začiatku vzchádzania a zvyšuje vitalitu rastlín počas počiatočných fáz ich rastu.

Pleseň snežná na pšenici ozimnej

Prečo morenie

Je dobré tiež pamätať na to, že morenie obilnín je jedným z hlavných spôsobov, ako ochrániť klíčiace zrno a vzchádzajúce rastliny pred osivom a pôdou prenosnými chorobami. Ochranné zásahy vykonávané neskôr formou foliárnej aplikácie sú vo väčšine prípadov neúčinné.

Pripomeňme si zloženie moridla Vibrance® Gold

Jednou z účinných látok v moridle Vibrance® Gold je sedaxane, ktorú spoločnosť Syngenta vyvinula špeciálne pre potreby morenia. Táto látka patrí do skupiny SDH inhibítorov, disponuje systemickým pohybom a tiež ideálnou mobilitou v pôde v okolí klíčiaceho zrna. Je veľmi účinná v potlačení chorôb spôsobených širokým spektrom patogénov, súčasne je však veľmi šetrná k rastlinám. Ďalšími účinnými látkami sú fludioxonil a difenoconazole. Fludioxonil je kontaktná účinná látka s reziduálnym účinkom. Difenoconazole je systémovo pôsobiaca fungicídna účinná látka so širokým spektrom účinku na choroby.

Prašná sneť jačmenná v poraste jarného jačmeňa

Kombinácia účinných látok, ktoré sa navzájom dopĺňajú a posilňujú v účinku, zaisťuje ochranu proti širokému spektru chorôb, ako sú pleseň snežná, choroby päty stebla (Fusarium culmorum, Rhizoctonia cerealis), snete: mazľavá sneť zakrpatená, prašná sneť pšeničná, mazľavá sneť pšeničná, tvrdá sneť jačmenná, sneť stebiel, prašná sneť ovsená. Pre široké spektrum účinku nie je potrebné dopĺňať Vibrance® Gold žiadnym partnerom. Morenie je tak oveľa jednoduchšie.

Z moridiel rady Vibrance® obsahuje moridlo Vibrance® Gold najvyššie množstvo účinnej látky sedaxane - celých 50 g/l. Vďaka tomu je Vibrance® Gold exkluzívnym riešením ochrany porastov ozimných obilnín a vhodným na lokality s vysokým podielom obilnín a kukurice v osevnom postupe. Svoje uplatnenie určite nájde aj na lokalitách so silným tlakom koreňomora.

Moridlo Vibrance® Gold je ideálnou voľbou pre pestovateľov obilnín vo vysokej intenzite, jeho vlastnosti ale ocenia všetky vaše porasty.

Bohatý koreňový systém pomáha rastlinám lepšie odolávať stresu, vľavo: Vibrance® Gold, vpravo: konkurenčný produkt

Autor: Ing. Václava Spáčilová, Ph.D., Syngenta Slovakia s.r.o.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down