30.08.2024 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

PPA vyhlásila výzvu na predkladanie žiadostí na Zelenú naftu 2024 

Pôdohospodárska platobná agentúra vyhlásila výzvu na predkladanie žiadostí na Zelenú naftu 2024. Začiatkom tohto týždňa to v tlačovej správe oznámila samotná platobná agentúra.

BRATISLAVA. Agentúra dodala, že žiadatelia majú na podanie žiadosti jeden mesiac. Žiadosti sa podávajú elektronicky v systéme ITMS2014+. Výška celkovej alokácie predstavuje sumu 32 miliónov eur. Výzva na podávanie žiadostí na Zelenú naftu 2024 je otvorená od 26. augusta 2024 do 26. septembra 2024. Opatrenie Zelená nafta 2024 je podporou pre prvovýrobcov v rastlinnej a v živočíšnej výrobe.

Generálny riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Marek Čepko vyzdvihol skutočnosť, že „vďaka dobre nastavenej spolupráci s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richardom Takáčom sa pre Zelenú naftu podarilo zachovať rovnakú sumu ako to bolo v minulých rokoch.

„Podpora prvovýrobcov v tomto segmente tak predstavuje sumu 32 miliónov eur,“ uviedol Marek Čepko.

PPA v tlačovej správe dodala, že prijaté žiadosti sú spracúvané priebežne a žiadatelia sú o jednotlivých štádiách informovaní v systéme ITMS2014+. Najneskorší termín vyplatenia je zákonom určený na 31. decembra 2024. Pre podanie žiadosti musia byť žiadatelia zaregistrovaní v systéme ITMS2014+.

„Následný systém podávania žiadostí v elektronickom systéme je nielen jednoduchý, ale vyplnenie žiadosti vďaka prepojeným registrom nezaberie viac ako 10 minút. Cieľom pomoci je podporiť poľnohospodársku prvovýrobu formou vrátenia časti spotrebnej dane z minerálnych olejov. Žiadateľom budú tieto prostriedky poslané na ich účet do konca tohto kalendárneho roka,“ konštatoval Marek Čepko.

Koncom druhej dekády tohtoročného augusta PPA oznámila, že začala vydávať prvé rozhodnutia o platbe v rámci tohtoročnej kampane tým žiadateľom, ktorí  predložili žiadosť o doplnkovú vnútroštátnu platbu na dobytčie jednotky.

Generálny riaditeľ PPA v tejto súvislosti uviedol, že "spoločné úsilie poľnohospodárov a kolegov v Pôdohospodárskej platobnej agentúre v rámci kampane 2024 už prináša prvé výsledky“.

(Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny.)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down