10.10.2024 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Črtá sa babie leto?

Po prednej strane rozsiahlej a hlbokej tlakovej níže, ktorej stred sa presunie zo západnej Európy nad južnú Škandináviu, k nám v juhozápadnom prúdení vzduchu postúpia poveternostné fronty, pričom v strede tohto týždňa k nám prechodne bude prúdiť teplý vzduch.

V pracovnej časti tohto týždňa by počasie malo mať premenlivý charakter, so striedaním sa slnečného svitu, oblačnosti a zrážok, pričom na niektorých miestach môžu situáciu komplikovať aj hmly.

Citeľný a aj nebezpečný by mal byť veterný charakter počasia, preto bude vhodné sledovať meteorologické výstrahy pred výskytom nebezpečných poveternostných javov.

Maximálna denná teplota vzduchu sa uprostred tohto týždňa môže na najteplejších miestach Slovenska priblížiť tesne pod úroveň 25 °C, avšak v severnejších oblastiach Slovenska a pri zamračenom počasí a pri zrážkach bude chladnejšie.

Pomerne vysoké hodnoty by mala dosiahnuť aj minimálna teplota vzduchu, ktorá počas niektorých nocí a rán uprostred tohto týždňa na väčšine nášho územia nemusí klesnúť ani pod 10 °C, a ojedinele môže zostať aj v úrovni tesne pod 15 °C.

Cez víkend by k nám už mal od severozápadu prúdiť chladnejší vzduch. Malo by byť nižšie riziko výskytu zrážok a mala by sa zmenšiť oblačnosť.

Citeľnejšie sa ochladí, čo v noci a ráno podporí riziko výskytu mrazov, ktoré sa môžu vyskytnúť predovšetkým pri nočnom vyjasnení a utíšení sa vetra.

V prvých dňoch nasledujúceho týždňa by v chladnejšom vzduchu malo mať počasie u nás ustálenejší charakter.

(Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny.)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down