17.10.2013 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Do súťaže o potravinách Hovorme o jedle sa zapojilo 163 škôl

Do súťažno-vzdelávacieho projektu o potravinách pod názvom "Hovorme o jedle", ktorý sa koná od 14. do 18. októbra, sa zapojilo celkom 163 základných škôl (ZŠ). Informoval o tom tlačový hovorca Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Stanislav Nemec.

BRATISLAVA. "Súčasťou projektu sú odborné exkurzie Cesta za jedlom do poľnohospodárskych a potravinárskych podnikov. V ich rámci získavajú žiaci nielen informácie o pestovaní poľnohospodárskych plodín, chove hospodárskych zvierat a výrobe potravín, ale môžu si ich konfrontovať priamo v teréne vo vybraných prevádzkach a pri dodržaní hygienických noriem a štandardov," povedal v súvislosti s projektom podpredseda SPPK pre potravinárstvo a obchod Dušan Janíček.

Pod názvom Cesta za chlebom sa podľa Janíčka konajú praktické odborné exkurzie do stredných odborných škôl s potravinárskym zameraním. Žiaci sa tak dozvedajú všetky doteraz nepoznané skutočnosti o chlebe ako základnej potravine a aj sami si môžu vyskúšať jeho prípravu. Projekt "Hovorme o jedle" je určený pre všetky ZŠ so sídlom v SR.

Hrá sa v ňom zároveň o 11 finančných cien v celkovej hodnote 3630 eur.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down