13.08.2013 | 01:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Víťaz Grand Prix bude na Slovensko spomínať dlho

Mladý Talian Federico Ciriesi si z Mercedes-Benz Grand Prix odniesol najlepší výsledok svojej doterajšej kariéry.

Polstoročnica úspešných jazdeckých skokových pretekov Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava sa nezadržateľne blíži. Tento rok sa u nás skákal už 48. ročník. Všetko to vypuklo vo štvrtok, 1. augusta, a skončilo v nedeľu, 4. augusta. Na našom trávniku sa stretli jazdci zo 17 krajín sveta a prišlo sa na nich pozrieť obrovské množstvo divákov. 
V nedeľu všetko vrcholilo a vo veľkej sérii sa ukázalo 57 súťažiacich. Čisté jazdy bez trestných bodov predviedlo šesť z nich, ktorí postúpili do rozskoku. Z týchto šiestich potom ukážkovú jazdu bez chýb predviedli len Ciriesi a Maggi. Víťazom sa stal mladý Talian Federico Ciriesi, na druhej priečke sa umiestnil Švéd Mariano Maggi a tretia skončila Kirsten Coeová z USA. 
Zo Slovákov sa najlepšie na 16. mieste umiestnil Bronislav Chudyba na koni Concano, s výsledkom ale spokojný nebol. "S umiestnením nie som spokojný. Skôr som spokojný s prejavom, ako vyzerala jazda, ako kôň skákal, lebo bol dobrý. Škoda tých trestných bodov, 16. miesto miesto nie je úspech. Konkurencia bola vynikajúca, zdvíha to úroveň pretekov," uviedol Chudyba.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down