24.07.2013 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Medovina Barrique f. APIMED strieborná na súťaži v San Franciscu

Najnovšia medovina slovenskej firmy APIMED s názvom Barrique sa v dňoch 14. - 16. júna 2013 zúčastnila na jednej z najväčších a najprestížnejších vinárskych výstav v USA. A okamžite zažiarila.

Medovina, ktorá je na trhu len niekoľko týždňov, si zo svojej prvej medzinárodnej výstavy San Francisco International Wine Competition priniesla domov striebornú medailu. Viac informácií o súťaži a výsledkoch nájdete na http://www.sfwinecomp.com/pdfs/Results_win_2013.pdf (5. Strana) Medovina "Barrique" z agátového medu je zlatistej farby s jemnou vôňou po koňaku prechádzajúcou do vône prezretej žltej hrušky. Chuť je plná, šťavnatá, v dochuti sa objavuje jemná vanilka a čokoláda po barikovom sude. V tejto medovine sa elegantne snúbi lahodná chuť a jemný buket agátového medu s vanilkovo-čokoládovými tónmi barikového suda. Táto medovina dozrievala 6 mesiacov v barikových sudoch.
      Firma APIMED ju ponúka v limitovanej edícii po 1200 fliaš z 3 rôznych druhov duba. Prvá 1200-kusová šarža je z barikových sudov z amerického duba. Nasledovať bude 1200 fliaš z francúzskeho duba a nakoniec bude uvedená do predaja medovina, ktorá ležala v barikovom sude zo slovenského duba značky Boswell Polónyi. Francúzsky a slovenský dub sú si chuťovo dosť podobné extraktívnejšie s vôňou čokolády a dochuťou po dreve. Americký dub je "whiskovitejší" s jemnou dochuťou vanilky, preto s ním firma začala ako s prvým. Barikovú medovinu sa odporúča piť vychladenú pri teplote 12-16 stupňov C zo skleného pohára tulipánového tvaru, kde sa v jeho zúženom ústí nádherne rozvinie buket barikovej medoviny.
      Medovinu od spoločnosti APIMED je možné nájsť vo vlastných predajniach v Trnave a v Bratislave a vo vybraných obchodoch, vinotékach a darčekových predajniach, zoznam sa nachádza na www.apimed.sk v sekcii Predaj / Predajné miesta / mapa. Medovinu je možné zakúpiť aj vo firemnom e-shope http://apimed.sk/eshop/medovina

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down