09.07.2013 | 02:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nemecké družstevné banky nechcú ručiť za hospodárenie zlých ústavov

Nemecké družstevné banky sa bránia proti plánom zavedenia celoeurópskeho ručenia za hospodárenie ústavov, ktoré sa dostanú do krízy.

FRANKFURT NAD MOHANOM. DPA cituje prezidenta Spolkového združenia nemeckých ľudových bánk a raiffeisenbánk (BVR) Uweho Fröhlicha, ktorý dnes povedal, že nemecké úverové ústavy sa budú brániť zospoločenšteniu bankových rizík a proti takému postupu budú konzekventne postupovať. Európska komisia sa bude zaoberať návrhom zákona o novom konaní voči zániku neperspektívnych bánk v stredu (10. 7.).

Uwe Fröhlich vyjadril vo Frankfurte nad Mohanom "opatrný optimizmus" pokiaľ ide o budúcnosť. V 1. štvrťroku vzrástli vklady o 4 % a úvery klientom o 4,2 %. Avšak malé a stredne veľké ústavy sa cítia prísnejšou reguláciou pre svoju činnosť "pritlačené k stene". V tomto roku by v tomto sektore nemeckého bankovníctva malo dôjsť k 30 až 40 fúziám, kým vlani sa ich uskutočnilo 20.

Uwe Fröhlich tvrdí, že nejde o vlnu fúzií a o zrýchlený fúziový vývoj. Vlani členovia BVR, ktorých je vyše 1100, dosiahli zisk 6,9 miliardy eur a v porovnaní s rokom 2011 vzrástol o 2,4 miliardy eur.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down