28.05.2013 | 09:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ako zabrániť neduhom?

Poľnohospodárom v okrese Dunajská Streda čoraz častejšie sa stáva, že pri prevzatí objednaného osiva, chemických ochranných prostriedkov a umelých hnojív z jedného dňa na druhý ostáva prázdne miesto tam, kde predtým uložili objednaný tovar.

DUNAJSKÁ STREDA. V tomto roku za posledné mesiace neznámi páchatelia vykradli viaceré podnikateľské subjekty ; boli to osivá, určené na výmeru 50 ha cukrovej repy, na 75 ha slnečnice, na 1000 ha kukurice a na 250 ha jačmeňa jarného, ako aj chemické ochranné prostriedky, určené na jarné ošetrenie 3000 ha poľných kultúr.

Podnikateľské subjekty to, samozrejme, oznámili orgánom činným v trestnom konaní, ale ani v jednom prípade sa páchatelia nenašli. Rýchle riešenie tohto problému sa asi ťažko nájde, ale subjekty, hospodáriace na pôde by v prípade, že niekto ponúka takýto tovar za ceny neobvyklé, mohli pomôcť chytiť zlodejov! Samozrejme, môže sa stať, že zlodej je v samotnom poškodenom podniku, alebo „spolupracovník“ sa môže nachádzať aj medzi osobami, ktorí dodávajú a dopravujú daný tovar...

Skúsme spoločne pomôcť prichytiť a potrestať zlodejov tak, aby sa to už neopakovalo!

Helena Patasiová,

predsedníčka,

Agrárna komora Slovenska

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down