26.02.2013 | 03:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Slovenské gastro v Soule

Medzi najznámejšie obce na Slovensku patrí Slovenský Grob - aj vďaka gastronomickej špecialite, zvanej pečená hus s lokšami a vďaka kvalitným malokarpatským vínam. Chýr o tejto pochúťke sa rýchlo rozniesol nielen po Slovensku, ale zaletel i do zahraničia.

MODRA. Pri príležitosti 20. výročia nadväzovania diplomatických stykov s Kórejskou republikou usporiadal Zastupiteľský úrad SR v Soule dňa 14. januára 2013 slávnostnú recepciu k štátnemu sviatku Slovenskej republiky. Recepcia sa uskutočnila v priestoroch hotela Milénium Hilton za účasti 250 prominentných hostí. Veľvyslanec SR Dušan Bella odovzdal Ocenenie podpredsedu vlády SR a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí osobám, ktoré sa zaslúžili o rozvoj priateľských vzťahov a o šírenie dobrého mena Slovenskej republiky v zahraničí. Medzi ocenenými bol i pán In Kyu Bae, bývalý prezident KIA MOTORS SLOVAKIA. Súčasťou slávnostnej recepcie bola ponuka gastronomických špecialít zo Slovenského Grobu a ochutnávka slovenských vín. Gastronomickú špecialitu, pečenú hus s lokšami a kapustou, ako i husaciu pečienku, prišla do Soulu pripraviť pani Anna Jajcayová z reštaurácie Pivnica U zlatej husi v Slovenskom Grobe, a slovenské vína predstavil someliér a uznávaný odborník na víno pán Miroslav Jajcay. Ďalšou dôležitou udalosťou bola prezentácia viacerých druhov najkvalitnejších slovenských vín od rôznych výrobcov a z rôznych vinohradníckych regiónov Slovenska. Na degustácii sa zúčastnili obchodníci s vínom, profesionálni someliéri ako aj redaktori jediného špecializovaného časopisu o víne v Kórejskej republike - Wine Review.

FRANTIŠEK MACH

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down