22.12.2011 | 10:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kto z agrárnikov chce do parlamentu?

Ak všetko pôjde podľa plánov, takto o tri mesiace už budeme mať po predčasných parlamentných voľbách. A budeme vidieť, kto zasadne do parlamentných lavíc. Dnes sa aspoň skusmo pozrieme na to, aké mená sa objavili na kandidátnych listinách relevantných politických strán pre parlamentné voľby 2012.

Začneme od strany SMER-SD. Poľnohospodárskej verejnosti dobre známy, toho času poslanec a predtým aj štátny tajomník na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Marian Záhumenský sa nachádza na 60. mieste "smeráckej" kandidátky. Tieňový minister pôdohospodárstva za stranu SMER Stanislav Becík sa na tejto kandidátnej listine nenachádza. Avšak podľa predstaviteľov strany s ním počítajú do riadiacej funkcie. Pravda, ak sa SMER-SD po voľbách 2012 dostane k zostavovaniu vlády...
Terajšieho poslanca NR SR a bývalého štátneho tajomníka MP RV SR Jána Goliana sme našli na 21. mieste kandidátnej listiny strany SDKÚ-DS. Aj v tomto prípade vidno, že - čo sa agrárnej agendy týka - i SDKÚ-DS stavila v predčasných voľbách na stabilitu a skúsenosť.
Pätnáste miesto na kandidátnej listine KDH patrí ďalšiemu z radov bývalých štátnych tajomníkov MP RV SR a takisto terajšiemu poslancovi NR SR Mariánovi Radošovskému.
Až dvoch súčasných "poľnohospodárov" má na čelných miestach svojej kandidátnej listiny strana MOST-HÍD. Dvojkou kandidátnej listiny je terajší minister pôdohospodárstva Zsolt Simon. A osemnásta priečka vo volebnej hierarchii sa ušla ministerskej "dvojke", toho času štátnemu tajomníkovi MP RV SR Gabrielovi Csicsaiovi.
Známe meno sme našli aj na kandidátnej listine SNS. Po tom, čo v lete ohlásil prestup z HZDS do SNS, ocitol sa Miroslav Jureňa, takisto exminister pôdohospodárstva a takisto bývalý poslanec NR SR, na desiatom mieste kandidátnej listiny SNS pre parlamentné voľby v roku 2012.
Pozreli sme sa aj na kandidátnu listinu strany, ktorá sa vari najviac "zaslúžila" o to, že občania SR pôjdu o necelé dva roky opäť k volebným urnám. Z agrárneho hľadiska má liberálna SAS na kandidátnej listine určite aspoň jedno známejšie meno: na 26. mieste za túto stranu kandiduje aj našim čitateľom pomerne dobre známy MVDr. Ivan Holko.
A ešte jedna perlička na záver. Za SAS sa o miesto v parlamente uchádza aj Mgr. Ivan Novoroľník. Aj keď pravda, po profesionálnej stránke je právnik...

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down