18.10.2011 | 03:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Efekt

Šetrenie nákladov a snaha o maximálnu efektivitu prevádzky je prioritou každého poľnohospodárskeho subjektu.

Pomocnú ruku im podávajú i výrobcovia techniky, ktorí prostredníctvom nových technických vymožeností garantujú nemalé šetrenie nákladov. Reálna návratnosť investície, plus ďalšie šetrenie finančných prostriedkov, presvedčili už nejedného agromanažéra.
Podstata čara tohto mechanizmu vyššej hospodárnosti však spočíva i v intenzívnom využívaní týchto zariadení. Možno táto dedukcia znie ako samozrejmosť, no v praxi sa často stretávame s rôznym uplatnením tejto teórie. Výnimkou nie je ani to, keď špičkový kombajn vybavený najmodernejšou technológiou zostáva z dôvodu „negramotnosti“ obsluhy nevyužitý.
Absencia školení, nezáujem obsluhy, či neschopnosť vedenia podniku vytvárajú pomyselnú bublinu, v ktorej samotná snaha napredovať viazne v akomsi personálnom vzduchoprázdne.
Správnym podchytením tohto problému je dobre naštartované omladzovanie kolektívu pilotov modernej a často na obsluhu náročnej techniky. Len tak vznikne priestor pre ďalšie pozitívne nasmerovanie efektivity a ekonomiky v našom poľnohospodárstve.
MAREK MODRÁČEK

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down