04.10.2011 | 02:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Príklad

Maďarský premiér Viktor Orbán považuje agropotravinársky komplex za jednu z veľkých možností a príležitostí pre Maďarsko.

Uviedol to minulý týždeň pri otvorení poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy v Budapešti. A ako ďalej zdôraznil, „priemysel je potrebný, ale nemôže vytlačiť poľnohospodárstvo, môže sa iba postaviť vedľa neho.“
Iste, sú to „len slová politika“, a ako je známe, tí v snahe zapáčiť sa voličom povedia kadečo, no napriek tomu si uvedené vyjadrenie Viktora Orbána určite zaslúži pozornosť. Veď kedy naposledy sa naši poľnohospodári dočkali takýchto uznanlivých slov na adresu chlebového odvetvia? Aj v časoch, keď poľnohospodárstvo bolo akože prioritou vlády, veľa pekných a povzbudivých slov na ich adresu veru neodznelo.
O skutkoch ani nehovoriac...
V súčasnej dobe, keď už pomaly aj slepý musí vidieť, že domáce poľnohospodárstvo a domáca produkcia potravín majú pre štát strategický význam, by sa naši politici veru mohli inšpirovať napríklad aj spomenutým Viktorom Orbánom.
Alebo, že by sme nejakých politikov doviezli spoza hraníc? Presne v duchu u nás veľmi dobre známeho hesla: Čo nemáme, dovezieme...
ROMAN LETTRICH

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down