16.08.2011 | 03:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zmeny

Na dvere nám zaklopal už 38. ročník výstavy
Agrokomplex a všetci sme zvedaví, akú tvár nám ukáže. História priniesla spočiatku ročníky, ktoré skutočne reprezentovali slovenské poľnohospodárstvo a potravinárstvo.

V poslednom čase sme však svedkami postupného vytláčania tohto najstaršieho a najpotrebnejšieho odvetvia ľudskej činnosti na okraj spoločenského záujmu.
Potravinári, okrem pár výnimiek, sa s príchodom obchodných reťazcov z výstavy postupne vytratili, a dodávatelia strojov, technológií, chémie či osív zvažujú každé euro, venované propagácii na zmenšujúcom sa trhu.
Napriek tomu by nebolo správne podliehať skepse. Výstava Agrokomplex sa mení tak, ako sa mení svet okolo nás. Týmto zmenám treba porozumieť a prispôsobiť sa im. Premyslenou výrobnou a obchodnou stratégiou poľnohospodárskych podnikov, zavádzaním nových technológií a odrôd, a najmä pozorným sledovaním diania okolo nás. Príkladov, že i v súčasnosti možno na pôde úspešne hospodáriť, je okolo nás dosť. Je zbytočné žialiť nad zmenenými tvárami výstavy Agrokomplex či nášho poľnohospodárstva. Budú vždy také, ako ich formuje svet v nás a okolo nás.
OTO HABÁN

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down