12.07.2011 | 03:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prečo?

S novelou zákona o potravinách, ktorú poslanci posunuli do druhého čítania, prišli na pretras nielen tabule hanby, ale aj niektoré ďalšie „problematické“ témy.

Jednou z nich je napríklad ustanovenie o tom, že za nepredané potraviny po lehote spotreby by mali byť zodpovední obchodníci. To znamená, že potraviny, ktoré obchod nepredá, už nebude môcť vrátiť dodávateľovi ako je to teraz bežnou praxou.
Samozrejme, že obchodníci sa proti tomu vehementne ohradili, ako to už len oni vedia. Ich argument je pritom stále rovnaký: ak sa o likvidáciu potravín bude musieť postarať obchod, zvýšia sa spotrebiteľské ceny potravín.
Tento argument by bol možno namieste, keby doteraz likvidáciu potravín zohľadňovali v cene, za ktorú ich nakupujú od dodávateľov. V praxi to však, pravdaže, takto nefunguje. Takže, ak doteraz nebola likvidácia potravín dôvodom na rast ich spotrebiteľských cien, nemala byť ani vtedy, ak sa o ňu budú musieť postarať obchodníci.
Ako spotrebitelia by sme to mohli hádam akceptovať len vtedy, ak aj obchod  začne zákazníkom vracať peniaze za potraviny, ktoré nestihnú včas skonzumovať...
ROMAN LETTRICH

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down