25.03.2011 | 11:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mladí roľníci budú spolupracovať

Štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriel Csicsai a jeho maďarský partner Zsolt V. Németh podpísali dohodu o spolupráci slovenských a maďarských mladých roľníkov.

Ako o tom TASR informoval maďarský rezort rozvoja vidieka, dohoda, ktorú podpísali na konferencii mladých roľníkov zo strednej Európy, zorganizovanej Maďarským združením mladých farmárov (AGRYA), bude sa týkať prípravy spoločných odborných fór a výskumov národných vidieckych sietí.
„Slovenský rezort pôdohospodárstva pripisuje veľký význam aktivizácii mladých roľníkov, pretože ich je budúcnosť," konštatoval G. Csicsai a dodal, "že dohoda napomôže účinnosti práce mladých gazdov z oboch krajín".
Podľa slov V. Németha Maďarsko v minulom roku podpísalo podobnú dohodu s Poľskom. „Mnohé spoločné problémy môžu viesť k spoločným riešeniam. Je dôležitá výmena skúseností mladých roľníkov aj v oblasti miestnych výrobkov, obnoviteľných zdrojov energií a rozvoja služieb na vidieku," povedal maďarský štátny tajomník.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down