24.02.2011 | 02:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nenechajte sa dobehnúť...

České firmy, podnikajúce v lesníctve, ktoré sú podozrivé z opakovaného podvodného konania voči zamestnancom zo Slovenska, pokračujú v nábore ďalších pracovníkov. TASR dnes na túto skutočnosť upozornil Marek Čaněk z Iniciatívy za práva pracovných migrantov a migrantiek (IPPMM).

Firmy Affumicata a Wood Servis Praha lákali v rokoch 2009 a 2010 platmi od 400 do 700 eur robotníkov predovšetkým zo Slovenska a Rumunska. Ich úlohou bolo vysádzanie stromčekov a iné práce v lese. Sľúbené odmeny však robotníkom nevyplatili vôbec alebo preplácali čiastočne.

Podľa informácií IPPMM tieto firmy získali zákazky na práce v lesníctve aj v tomto roku. V súvislosti s tým existujú obavy, že spoločnosti budú v nekalých praktikách pokračovať pod iným menom.

Spomenuté firmy údajne dlhujú platy niekoľkým stovkám pracovníkov nielen zo Slovenska, ale aj z Vietnamu a Rumunska. Niektorým lesným robotníkom bola vyplatená len malá záloha, ktorá nepokryla ani výdavky na stravu.

"Pracovníci zastavovali prácu, aby sa domohli vyplatenia dlžných peňazí. Stretávali sa s vyhrážaním v prípade, keby čokoľvek oznámili na polícii alebo médiám," uviedol v tlačovej správe M. Čaněk.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down