Aj druhá séria testov bravčového mäsa na dioxín bola negatívna.
Na Slovensku sa skončila už druhá séria testov bravčového mäsa na prítomnosť dioxínu. Rovnako ako prvé testy začiatkom roka, ani tieto nedokázali prítomnosť dioxínu v potravinách. TASR o tom informovalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.
„Analýzy všetky vzorky vyhodnotili ako negatívne, naďalej však platí sprísnená kontrola dovozu mäsa a mäsových výrobkov z Nemecka," konštatoval Juraj Kadáš z mediálneho oddelenia ministerstva pôdohospodárstva.
Dovozcovia sú tak naďalej povinní nahlásiť dovoz potravín z územia, ktoré v Nemecku patrí medzi rizikové. Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy následne pri dovoze vo zvýšenej miere kontrolujú dokumenty o pôvode a v niektorých prípadoch sa uskutočňuje aj odber vzoriek.
Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon ešte 10. januára informoval, že na Slovensko sa z Nemecka v decembri 2010 doviezlo približne 1,09 milióna vajec a všetky boli predané v maloobchodnej sieti. Počas prvého týždňa
tohto roka sa importovalo z Nemecka na Slovensko 356-tisíc vajec, ktoré skončili v triediarni vajec v Ružomberku.