Na bratislavskom výstavisku Incheba sa vo štvrtok 20. januára začne tradičný veľtrh na podporu turistického ruchu Slovakiatour. V rámci podujatia sa uskutoční aj 18. ročník veľtrhu gastronómie Danubius Gastro s prezentáciou rôznych druhov potravín, gastrotechniky a s ponukou vín z Malokarpatskej oblasti.
Na veľtrhu sa očakáva účasť viac ako 220 domácich i zahraničných vystavovateľov. Medzi veľtržné stálice patrí spoločnosť Villa Vino Rača. V minulých ročníkoch prezentovala širokú škálu svojich produktov akostných i odrodových vín. Cenu Danubius Gastro získala aj v roku 2007 za Tramín červený, v rokoch 2008 a 2009 za Cabernet Sauvignon a v tomto roku je nominovaná na najvyššie priečky za Frankovku modrú, výber z hrozna, ročník 2009 z radu Chateau Palugyay, uviedla dnes pre TASR Ľuba Líšková, výrobná námestníčka spoločnosti Villa Vino Rača.
"Pre priaznivcov račianskych vín pripravila spoločnosť 25 výstavných vzoriek zo širokého portfólia svojich výrobkov. Nebudú chýbať vína biele, ružové, červené, všetky sú akostné, odrodové s vysokým prívlastkom. Pre návštevníkov nášho stánku D100 predstavíme aj novinku v sortimente vín a to značkové Račianske biele a červené v novom šate. Naše produkty by sa mali už v blízkej budúcnosti objaviť na pultoch v novej adjustáži", dodala Ľ. Líšková.
Villa Vino Rača hospodári na približne 125 hektároch vinohradov. Jej typickým produktom je Frankovka modrá, respektíve jej vyšší level Tereziánska frankovka. Spoločnosť vyrába desiatky odrodových vín, ktoré na medzinárodných vínnych prehliadkach získali zlaté medaily.