Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR nariadilo odobrať ďalšie vzorky a vykonať kontroly na prítomnosť dioxínu v bravčovom mäse, keďže mäso, ktoré je v Čechách a Poľsku spracované, respektíve rozrobené, nemusí mať podľa platnej európskej legislatívy označenie nemeckého pôvodu.
"Výsledky laboratórnych testov budú známe koncom tohto týždňa," informoval tlačový tajomník MP RV SR Juraj Kadáš. Vzorky boli odobraté v kamenných predajniach na východe Slovenska (poľské mäso a mäsové výrobky), v mraziarňach a zo spracovaných vajíčok v podobe melanže (zmesi - pozn. TASR).
Skutočnosť, že výsledky laboratórnych testov na dioxín v živočíšnych potravinách (najmä vo vajciach, hydinovom a v bravčovom mäse), pochádzajúcich z Nemecka a odobraných v SR sú negatívne, oznámil šéf MPRV SR Zsolt Simon 12. januára 2011. Zs. Simon 10. januára 2011 informoval, že na Slovensko sa z Nemecka v decembri 2010 doviezlo celkove približne 1,09 milióna vajec a všetky boli predané v maloobchodnej sieti.
Počas prvého týždňa tohto roka sa importovalo z Nemecka na Slovensko 356.000 kusov vajec, ktoré skončili v triediarni vajec v Ružomberku. MPRV SR v reakcii na správy o výskyte nebezpečnej látky dioxín v potravinách, pochádzajúcich z Nemecka, nariadilo 7. januára 2011 Štátnej veterinárnej a potravinovej správe SR celoplošnú kontrolu v obchodoch a veľkoobchodných skladoch. Zároveň pozastavilo predaj rizikových produktov.