24.06.2014 | 05:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

MP RV SR versus Carrefour

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MP RV) SR kontrolou zistilo, že spoločnosť Retail Value Stores (RVS), a. s., prevádzkovateľ siete hypermarketov reťazca Carrefour, uplatňoval na Slovensku neprimerané podmienky v obchodných vzťahoch, ktorých predmetom sú potraviny.

BRATISLAVA.  Uviedol to riaditeľ Odboru komunikácie a marketingu MP RV SR Peter Hajnala s tým, že kontrola reťazca bola ukončená 13. júna 2014.
"Kontrolná skupina zistila, že zo strany kontrolovaného subjektu - prevádzkovateľa obchodnej siete Carrefour - došlo k dohodnutiu a k uplatňovaniu neprimeraných podmienok v obchodných vzťahoch, ktorých predmetom sú potraviny. Výsledky kontroly boli postúpené na konanie o uložení pokuty za správny delikt a na konanie o odstránení neprimeraných podmienok v obchodných vzťahoch," spresnil P. Hajnala.
 "Naša spoločnosť sa so závermi MP RV SR nestotožňuje,  a ako účastník konania sa v tomto zmysle vyjadrila k protokolu. Uviedla námietky, pretože závery ministerstva považuje za svojvoľný a v právnom štáte neudržateľný výklad zákona. V prípade, ak by v súvisiacich konaniach prišlo zo strany ministerstva k uloženiu akejkoľvek pokuty, naša spoločnosť využije všetky dostupné prostriedky na ochranu svojich práv," uviedol Stephane Sellier, generálny riaditeľ a predseda Predstavenstva RVS.
"Taktiež považujeme za potrebné uviesť, že tvrdením o porušení zákona zo strany našej spoločnosti sa zaoberal súd, ktorý po preskúmaní ustanovení zmluvy a postupu našej spoločnosti už v šiestich konaniach dospel k záveru, že k porušeniu ustanovení zákona o neprimeraných podmienkach v obchodných vzťahoch zo strany našej spoločnosti nedošlo," dodal S. Sellier.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down