07.07.2014 | 03:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

PKS chce viac domácich potravín na pultoch obchodných prevádzok

Potraviny, vyrobené na Slovensku, sa z pultov obchodných prevádzok, nachádzajúcich sa v SR, strácajú o čosi pomalšie. Taký je zásadný záver z tlačovej besedy, na ktorej sa v uplynulom týždni s novinármi v Bratislave stretli predstavitelia Potravinárskej komory Slovenska (PKS).

BRATISLAVA. Vychádzali pritom z výsledkov prieskumu, ktorý pre PKS v apríli 2014 vykonala agentúra GfK. Údaje z tohto prieskumu hovoria o tom, že potraviny, vyrobené na Slovensku, majú na pultoch predajní v SR 43-percentné zastúpenie. Tento nízky podiel nedá spávať predstaviteľom PKS.

„Hoci sa pokles zastúpenia potravín, vyrobených v SR, spomaľuje, so súčasným stavom ani zďaleka nie sme spokojní,“ vysvetľuje Daniel Poturnay, prezident PKS. „A netrpezlivo čakáme, kedy sa tento nepriaznivý trend úplne podarí zvrátiť.“

Podľa slov predstaviteľov PKS, v príkrom rozpore so zastúpením potravín, vyrábaných v SR, je skutočnosť, že až dve tretiny zo spotrebiteľov pri nákupe potravín uprednostňujú potravinárske tovary, vyrobené na Slovensku.

Lenže, ako je známe, to, čo nie je na pulte, to sa v konečnom dôsledku nemôže dostať ani ku konečnému spotrebiteľovi. Stále nízky podiel v zastúpení slovenských potravín najmä v regáloch obchodných reťazcov považuje prezident PKS za dôsledok „nastavenia obchodnej politiky zo strany týchto obchodných organizácií“.

Pritom argumenty, čo predstavitelia PKS často počujú zo strany ich obchodných partnerov, ktorí sa snažia vysvetľovať príčiny nízkeho podielu slovenských potravín na pultoch predajní rôznymi spôsobmi, podľa D. Poturnaya „nie sú ekonomického charakteru“.

(Viac sa dočítate v Roľníckych novinách)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down