11.08.2014 | 04:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pri Komárne plánujú vybudovať skleníky za 3 mil. eur

Spoločnosť Tomagro, s. r. o., plánuje v obci Zemianska Olča v okrese Komárno výstavbu skleníkov na ploche 4,59 hektára v predpokladanej hodnote 3 milióny eur.

BRATISLAVA. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).
Nové skleníky zrealizujú na pozemkoch bez zástavby, ktoré sú v súčasnosti využívané ako orná pôda. V skleníkoch sa bude pestovať zelenina; jej denná produkcia by mala predstavovať jednu tonu. V jednozmennej prevádzke by v skleníkovom hospodárstve malo pracovať približne 40 zamestnancov.
"Na vykurovanie skleníkového hospodárstva sa bude využívať tepelná energia plynovej kotolne. Vlastná stavba skleníkového hospodárstva je rozčlenená na viac pracovných objektov, ktoré spolu tvoria jeden celok. Sú to skleník, technologicko-expedičná časť a časť pre hygienické a kancelárske účely s riadiacim centrom," spresnil v zámere investor. Vstavba by sa mala začať a aj skončiť ešte v tomto roku.
Spoločnosť Tomagro, s. r. o., Zlatná na Ostrove vznikla v júli 2004. Predmetom jej činnosti je okrem iného poľnohospodárska výroba, ale aj poskytovanie služieb v poľnohospodárstve a v záhradníctve. Spoločníkmi firmy je päť fyzických osôb.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down