20.08.2014 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Návštevníci dôverujú Agrokomplexu

Vyše 450 vystavovateľov a osemsto rôznych subjektov sa predstaví na 41. ročníku Medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex, ktorá sa už vo štvrtok začne v Nitre.

BRATISLAVA. O posledných prípravách na toto významné podujatie informovali v minulom týždni novinárov v Bratislave Ing. František Ďurkovič, riaditeľ š.p. Agrokomplex - Výstavníctvo Nitra, Zuzana Nouzovská, generálna riaditeľka Sekcie potravinárstva a obchodu MP RV SR, a ďalší predstavitelia, ktorí sa priamo podieľajú na organizovaní tohtoročnej výstavy a jej sprievodných podujatí.

Riaditeľ š. p. Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra, Ing. F. Ďurkovič, najprv stručne zhodnotil doterajší priebeh výstavnej sezóny, keď uviedol, že napriek zložitej situácii sa firme podarilo minimálne udržať počet vystavovateľov, pričom však niektoré tohtoročné výstavy zaznamenali rast návštevnosti. „Návštevníci dôverujú Agrokomplexu,“  konštatoval Ing. F. Ďurkovič.

„Výstava Agrokomplex ako jediné podujatie, ktoré organizujeme, dokáže využiť celý výstavný areál, a ten má rozlohu 120 hektárov,“ uviedol Ing. Eduard Krcho, námestník riaditeľa š. p. Agrokomplex - Výstavníctvo Nitra. „Dokonca ak by sme brali do úvahy len čistú plochu, aj v tom prípade máme areál obsadený na ploche 100 hektárov, pričom 26-tisíc štvorcových metrov si vystavovatelia prenajali v krytých priestoroch, teda v pavilónoch.“

Ku komfortu pre vystavovateľov i návštevníkov má prispieť aj to, že podnik sa v nedávnom období postaral, aby bola wifi sieť využiteľná vo všetkých výstavných pavilónoch.

„Tohtoročná výstava Agrokomplex sa bude konať v napätom období, v ktorom hľadáme spôsoby, ako sa vyrovnať s dôsledkami embarga na vývoz niektorých druhov ovocia, zeleniny a potravín na ruský trh,“ uviedla Zuzana Nouzovská. „Veľmi by nám pomohlo, keby náš spotrebiteľ v tejto situácii prejavil pocit spolupatričnosti s našimi poľnohospodármi a potravinármi.“

(Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down