30.07.2015 | 09:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinky aj nosné produkty

Spoločnosť Adama Slovensko v rámci Celoslovenských dní poľa opäť priniesla komplexné spôsoby ochrany poľných plodín a prezentačný priestor využila aj na neformálne stretnutia s priateľmi, obchodnými partnermi a návštevníkmi podujatia.

„Na 19 variantoch pokusov predstavujeme riešenia ochrany plodín, ktoré prinášajú pre pestovateľa úžitok a požadovanú pridanú hodnotu a to v pšenici ozimnej, slnečnici ročnej, jačmeni jarnom, kukurici siatej a repke olejnej,“ predstavil na úvod rozsah prezentácie spoločnosti Ing. Dalibor Báti, marketingový manažér a dodal: „V tomto roku pre veľkovýrobu prinášame dve novinky – fungicíd Mirador Forte a morforegulátor Optimus.“

Mirador Forte je fungicíd registrovaný do hustosiatych obilnín a do porastov repky. Ide o unikátnu kombináciu účinných látok tebuconazole a azoxistrobínu, ktorú má v ponuke iba spoločnosť Adama Slovensko. Účinne potláča široké spektrum chorôb, ako sú hrdze, septórie, múčnatka, hnedá škvrnitosť, biela hniloba pleseň sivá a fóma. Zástupca spoločnosti ho odporúča aplikovať na vlajkový list. Vyznačuje sa preventívnym, kuratívnym a eradikatívnym účinkom, pôsobí translaminárne, systémovo a reziduálne (3 - 8 týždňov). Vyznačuje sa „green efektom,“ čím predlžuje obdobie tvorby úrody, zlepšuje kvalitatívne parametre produktu (HTS). Azoxystrobin vytvára na ošetrenom povrchu „zásobu“ účinnej látky zabudovaním do voskovej vrstvičky, ktorá následne rovnomerne preniká do pletív. Vzhľadom na povahu prípravku sa odporúča porasty ošetrovať preventívne, príp. na začiatku infekcie.

Morforegulátor Optimus je určený na reguláciu rastu obilnín, reguluje ich výšku, čím zabraňuje poliehaniu. Staronová účinná látka trinexapac-ethyl, ale v novej formulácii, prináša lepší prienik účinnej látky do pletív. Optimus podporuje vytváranie mohutného koreňového systému, čím sa zvyšuje stabilita rastlín v pôde, zlepšuje sa príjem živín a suchovzdornosť rastlín. Účinná látka prípravku Optimus je prijímaná zelenými časťami rastlín a je rozvádzaná vodivým systémom do rastlinných pletív. Inhibuje biosyntézu giberelínov - hormónov, ktoré podporujú predlžovací rast. Vplyvom toho dochádza k skracovaniu internódií a zhrubnutiu stien stebiel a zväčšovaniu ich priemeru. Výsledkom je nižší porast a vyššia odolnosť proti poliehaniu.

Viac sa dočítate v Roľníckych novinách.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down