16.11.2020 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Koronakríza komplikuje život nemeckým chovateľom kaprov

Návštevy reštaurácií a objednávanie jedál z kaprov patrí v mnohých oblastiach Nemecka k jesennej tradícii. Súčasná koronakríza však spôsobuje problémy chovateľom kaprov v Bavorsku, ktoré je centrom chovu týchto tradičných vianočných rýb.

Mnohí z chovateľov predávajú ryby výlučne do gastronomických podnikov, ktoré sú však od začiatku novembra zatvorené. Aj obchodníci a spracovatelia rýb sú v súčasnosti pri objednávkach zdržanliví. "Momentálne musíme vyloviť veľké množstvo rýb a nevieme, či ich dokážeme na Vianoce predať," cituje agentúra DPA viceprezidenta Krajinského rybárskeho združenia Alfreda Stiera.
Bavorsko je centrom chovu kaprov v Nemecku. Podľa odhadov združenia v tradičných bavorských regiónoch zhruba 5500 správcov rybníkov vyprodukuje 6000 ton kaprov ročne. V súčasnosti im však zatvorenie reštaurácií zničilo hlavný odbytový kanál. Obvykle sa v novembri vypúšťali rybníky a lovili kapre. Mnohí prevádzkovatelia teraz tento krok odkladajú v nádeji, že sa situácia zlepší a škrt cez rozpočet im neurobia sneh a ľad.
Sezóna kaprov sa začína v septembri a trvá do apríla. Jedným z najdôležitejších mesiacov je však december, keďže na Vianoce a na prelome rokov je kapor tradičným jedlom v mnohých nemeckých regiónoch.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down