28.02.2023 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

O kvalitných krmivách, výžive a chove dojníc

Spoločnosť SCHAUMANN SLOVENSKO, spol. s r. o. - špecialista na výživu a kŕmenie hospodárskych zvierat - zahájila vo februári cyklus odborných seminárov po regiónoch Slovenska.

Úvodné slovo na stretnutí vo Zvolene patrilo Mag. Martinovi Kráčmarovi, konateľovi SCHAUMANN SLOVENSKO. Ako poznamenal, špeciálni poradcovia spoločnosti už tradične prichádzajú s novými pohľadmi a poznatkami zo zahraničia ohľadom zložiek mlieka, rozboru krmív, optimálnej výživy a kŕmenia dojníc na najvyššej úrovni.
Podľa jeho slov, stráviteľnosť kŕmnej dávky zohráva vo výžive hovädzieho dobytka kľúčovú rolu.  Inovatívne účinné látky, použité v produktoch firmy SCHAUMANN, zvyšujú úžitkovosť a zlepšujú zdravotný stav zvierat. Optimalizovať bachorovú fermentáciu a tým dosiahnuť lepšie využitie krmiva významne napomáha aj prípravok Rumivital - fermentačný produkt na zvýšenie premeny živín v bachore dojníc. Na základe lepšieho trávenia vlákniny možno očakávať zvýšenie príjmu sušiny a energie, dôsledkom čoho sa dosiahne vyššia efektivita krmiva.
Martin Kráčmar poukázal na dôležitosť procesu výroby čo najkvalitnejších objemových krmív a v tejto súvislosti na biologické silážne inokulanty, určené na urýchlenie a usmernenie priebehu fermentácie v konzervovanom krmive. Správnym výberom a použitím biologických aditív sa zabezpečí rýchle zníženie pH silážovanej hmoty a zlepšenie fermentačného procesu so znížením strát živín a zachovaním vysokej nutričnej hodnoty krmiva.
Tak ako sa na fermentáciu potravín používajú „štartovacie kultúry“, aj na výrobu kvalitných objemových krmív sú potrebné takéto kultúry, špeciálne vyvinuté „v kuchyni“ SCHAUMANN-u. Ide napríklad o skupinu silážnych prísad s názvom Bonsilage - na silážovanie kukurice, trávy a iných krmív.

Viac sa dočítate v odbornom týždenníku Roľnícke noviny.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down