Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v potravinárstve sa 1. štvrťroku 2017 zaznamenalo vo výrobe mlynských výrobkov, kde sa oproti 1. štvrťroku 2016 ich počet medziročne zvýšil o 182 zamestnancov, teda o 29,5 %. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.
BRATISLAVA. Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2017 sa evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (o 19 %), vo výrobe hroznového vína (o 11,7 %) a vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 8,9 %). Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2017 nastalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, a to medziročne o 428 zamestnancov (32,3 %). Výraznejšie zníženie priemerného počtu zamestnancov sa zaznamenalo aj vo výrobe hotových krmív (30,6 %) a v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko nápojov (20 %).
(tasr)