25.09.2016 | 05:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Potravinárstvo evidovalo v 1. polroku hospodársky výsledok 83,88 mil. eur

V potravinárskom priemysle SR sa v 1. polroku 2016 dosiahol hospodársky výsledok 83,88 milióna eur, čo oproti rovnakému obdobiu v roku 2015 predstavuje zvýšenie o 8,9 %. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

Výnosy potravinárskeho priemyslu v 1. polroku tohto roku predstavovali 1,937 miliardy eur a oproti 1. polroku minulého roku boli nižšie o 1 %. Náklady vo výške 1,853 miliardy eur boli nižšie o 1,4 %. Výška pridanej hodnoty sa v 1. polroku 2016 vo výške 377,89 milióna eur medziročne zvýšila o 7 %.
V medziročnom porovnaní sa hospodársky výsledok v 1. polroku 2016 znížil v odvetví vinárskeho priemyslu o 6,9 %, v odvetví výroby mlynských výrobkov o 13,2 % a v odvetví výroby a konzervovania hydiny. Zníženie hospodárskeho výsledku nastalo aj v odvetví mäsového priemyslu, ktoré v 1. polroku 2016 dosiahlo stratu 2,8 milióna eur.
V ostatných odvetviach potravinárskeho priemyslu sa hospodársky výsledok v 1. polroku 2016 v medziročnom porovnaní zvýšil. Najvýraznejšie zvýšenie hospodárskeho výsledku sa zaznamenalo v odvetví výroby ostatných potravinárskych výrobkov o 365,4 %, vo výrobe pekárskych výrobkov o 251,5 %, v odvetví úpravy a spracovania mlieka o 196,5 % a vo výrobe piva bez sladu o 66,1 %.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down