07.05.2013 | 11:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prečo je májová bryndza najchutnejšia?

Hovorí sa, že májová bryndza chutí najviac. Nie náhodou. Výrobok z nadojeného mlieka ovečiek, ktoré spásli jarnú trávu z grúňa, je asi to pravé „bryndzové“.

Bryndza je malý slovenský zázrak, ktorý sa zrodil na podhorských svahoch, spásaných stádami oviec. Na prvý pohľad nenápadný produkt z ovčieho mlieka je prírodnou konzervou látok dôležitých pre ľudský organizmus.

O tejto tradičnej slovenskej ovčej pochúťke sa viac dočítate v ROĽNÍCKYCH NOVINÁCH č. 18.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

Komentáře k článku

  1. Krasny prispevok s fotografiou mojho brata Jozefa. Jeho praca, baca na salasi, bola aj jeho celozivotnou zalubou spojenou s krasou folkloru na Šariši. Žiaľ, po tazkostiach so srdieckom skonal v januari tohto roku. Veľmi nam chyba...

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down