11.01.2024 | 11:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

SPPK: Predĺženie odvodovej úľavy prispeje k stabilizácii výroby a cien potravín

Predĺženie odvodovej úľavy pre zamestnávateľov v agropotravinárskom sektore prispeje k stabilizácii a spestreniu výroby potravín, rovnako aj k zmierneniu tlaku na ceny potravín.

Uviedla to Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK), v reakcii na vládou schválenú novelu zákona o sociálnom poistení.
        "Veríme, že pestovateľov a chovateľov odvodové úľavy dostatočne presvedčia o tom, aby neznižovali počty pracovníkov v snahe udržať výrobu pri vysokých nárokoch na ľudskú prácu," zdôraznila.
        Dodala, že vysoké náklady na ľudskú prácu sú obzvlášť vypuklé najmä v ovocinárstve, kde cena ľudskej práce predstavuje až 60 % z celkovej nákladovej položky na vypestované ovocie.
        Z návrhu novely zákona o sociálnom poistení, ktorý v stredu schválila vláda, vyplýva, že obdobie uplatňovania si tzv. odvodovej úľavy pre potravinárov sa môže predĺžiť do 30. júna 2024. Okruh zamestnávateľov v poľnohospodárskom a potravinárskom sektore, ktorí si môžu túto daňovú úľavu uplatniť, sa takisto môže rozšíriť.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down