05.03.2014 | 06:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Svetová medovina z Dolnej Krupej opäť bodovala

Najnovší prírastok v ponuke spoločnosti APIMED Dolná Krupá – medovina Barrique sa môže pochváliť ďalšími oceneniami. Naša medovina Barrique dostala cenu Danubius Gastro 2014 - za spojenie lahodnej chuti a jemného buketu agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Spomedzi 72 prihlásených exponátov nedávnej výstavy Danubius Gastro 2014 sa dostala medzi desať ocenených exponátov. Získala plný počet bodov pri hodnotení.

Viac informácií o ocenených exponátoch nájdete na http://www.incheba.sk/buxus/generate_page.php?page_id=7991

Aby toho nebolo málo, už o necelý mesiac úspešne zabojovala o ocenenie Zlatá Salima 2014 v Českej republike. „Medovina Barrique má na konte ďalšie významné ocenenie ZLATÁ SALIMA 2014. Do súťaže bolo prihlásených vyše 50 exponátov, z nich bolo 16 nominovaných na ocenenie Zlatá Salima a osem ich nakoniec aj ocenenie získalo. Medzi šestnástimi nominovanými bola okrem medoviny Barrique aj Trnavská medovina. Boli sme jediným zástupcom Slovenska, ktorý v tomto roku získal ocenenie Zlatá Salima. Naposledy sa nám takéto ocenenie podarilo získať v roku 2010 za Staroslovanskú svetlú medovinu,“ povedal Ing. Peter Kudláč, riaditeľ a majiteľ spoločnosti Apimed, Dolná Krupá.

Viac informácií o tohtoročných ocenených výrobkoch nájdete na  http://www.bvv.cz/_sys_/FileStorage/download/4/3279/salima-2014-ocene ne-exponaty.pdf

Medovina „Barrique“ z agátového medu je zlatistej farby s jemnou vôňou po koňaku prechádzajúcou do vône prezretej žltej hrušky. Chuť je plná, šťavnatá, v dochuti sa objavuje jemná vanilka a čokoláda po barikovom sude. V tejto medovine sa elegantne snúbi lahodná chuť a jemný buket agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Táto medovina dozrievala 6 mesiacov v barikových sudoch.

Firma APIMED ponúka barikovú medovinu vyrobenú v limitovanej edícii z 3 rôznych druhov duba: amerického, francúzskeho a slovenského značky Boswell Polónyi. Francúzsky a slovenský dub sú si chuťovo dosť podobné extraktívnejšie s vôňou čokolády a dochuťou po dreve. Americký dub je „whiskovitejší“ s jemnou dochuťou vanilky.

Barikovú medovinu odporúčame piť vychladenú pri teplote 12- 16° C zo skleného pohára tulipánového tvaru, kde sa v jeho zúženom ústí nádherne rozvinie buket barikovej medoviny.
http://apimed.sk/medovina/barrique-medovina

Výstava Danubius Gastro prezentuje ucelenú ponuku pre oblasti gastronómie a hotelierstva od profesionálneho prístrojového vybavenia cez nábytok, potraviny, nápoje až po obalové materiály, obchody a reklamu. Kolektívne zastúpení vystavovatelia zo zahraničia ponúkajú ochutnávky národných kulinárskych i nápojových špecialít. Danubius Gastro je sviatkom všetkých s profesionálnym či laickým záujmom o prezentované oblasti. Okrem potešenia zmyslov prináša i množstvo nových užitočných informácií pre prevádzkovateľov hotelov, reštaurácií, kúpeľov, rôznych typov gastroprevádzok a obchodov. Neodmysliteľnou súčasťou Danubius Gastro sú sprievodné podujatia, ktoré porovnávajú zručnosti barmanov, baristov, kuchárov, cukrárov, pekárov i someliérov.
http://www.incheba.sk/vystavy/danubius-gastro-6632.html?page_id=6632

Komplex medzinárodných potravinárskych veľtrhov SALIMA - MBK - INTECO - VINEX podáva dokonalý prehľad o spracovateľskom priemysle v krajinách strednej a východnej Európy. V rámci súboru týchto veľtrhov sa prezentujú poprední výrobcovia a dodávatelia potravín a technológií pre potravinárske odbory, ako sú mlynárstvo, pekárstvo, cukrárstvo, vinárstvo a zariadenia pre obchod, hotely a verejné stravovanie z celého sveta. Pravidelne prezentuje najnovšie trendy vo všetkých uvedených odboroch a patrí medzi popredné medzinárodné obchodné stretnutia pre RETAIL i HORECA oblasť.

Prestížne ocenenie Zlatá Salima 2014 predstavuje pre ocenené firmy účinný obchodný argument, ktorý efektívne využívajú vo svojich marketingových a prezentačných materiáloch, na internetových stránkach a v predvádzacích miestnostiach.
http://www.bvv.cz/salima/salima-2014/zlata-salima/zlata-salima-2014/

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down