V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2020 pracovalo 31.410 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2019 sa stav zamestnancov znížil o 2,4 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
BRATISLAVA. Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa podľa neho v 1. polroku tohto roku zaznamenalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových o 59,9 %. Výraznejšie sa počet zamestnancov medziročne zvýšil v odvetví ostatných potravinárskych výrobkov o 14 % a vo výrobe hroznového vína o 10,8 %.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v 1. polroku evidovalo aj v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov o 1,5 % a v odvetví úpravy a spracovania mlieka o 0,9 %.
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2020 nastalo vo výrobe, spracovaní a konzervovaní mäsa a mäsových výrobkov, a to medziročne o 25,7 %. Medziročne sa stav zamestnancov znížil vo väčšine sledovaných odvetví, výrazne vo výrobe mlynských výrobkov o 21,9 %.
/tasr/