13.05.2011 | 02:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Bude domáce mäso raritou?

Kúpiť v hypermarketoch slovenské výrobky bude čoraz ťažšie. Obchodníci varujú, že po zelenine zmizne z ich pultov aj iný náš sortiment. Prvé na odstrel je slovenské mäso.

Domáca ponuka bravčového a hydinového mäsa rýchlo klesá. Slovenskí farmári pokrývajú už len necelých 40 percent spotreby bravčoviny a 50 percent hydiny. Hlavné predajné siete sú v rukách zahraničných majiteľov, a tí hranice nepoznajú. Ak je mäso z cudziny lacnejšie, radšej ho dovezú. 
Podiel mäsa z domácich chovov v údeninách a mäsových výrobkoch klesá a dovoz bravčových mrazených polovičiek rastie. Postupne sa zatvárajú bitúnky a spracovatelia mäsa, až na niekoľko podnikov vo vlastníctve veľkých finančných skupín, utlmujú výrobu. Miznú tu celé chovy ošípaných i hydiny a slovenské mäso začína byť na Slovensku vzácnosťou. 

Aká je sučásná situácia v chove ošípaných, hydiny i hovädzieho dobytka na Slovensku, sa dočítate v ROĽNÍCKYCH NOVINÁCH č. 19.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down