29.09.2014 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hydina by sa mala rozrábať len tam, kde je stály veterinárny dozor

Slovenskí hydinári navrhujú, aby sa hydinové mäso mohlo rozrábať a baliť v SR iba v prevádzkach so stálym veterinárnym dozorom, teda prakticky len na hydinových bitúnkoch. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii v Bratislave riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.

BRATISLAVA. "Vidíme veľký priestor na to, aby prišlo k úprave platných právnych predpisov tak, že k rozrábaniu a baleniu hydinového mäsa by mohlo dochádzať iba v takých výrobných a prevádzkových priestoroch, kde je zabezpečený neustály veterinárny dozor v zmysle zákona o potravinách a v zmysle zákona 39 z roku 2007 o veterinárnej starostlivosti. To je podľa legislatívy platnej v súčasnosti iba na hydinových bitúnkoch," spresnil.

Problémom sú podľa Molnára totiž prevádzky, ktoré sa zaoberajú iba rozrábaním alebo balením hydinového mäsa (tzv. prebaľovači), ktoré nemajú stály veterinárny dozor, ale iba občasný dohľad veterinára.

Hydinové bitúnky sú podľa jeho slov na Slovensku len tri, patria spracovateľom hydiny. Ďalších až 42 prevádzok patrí subjektom, ktoré sa zaoberajú len rozrábaním a prebaľovaním hydinového mäsa, a u ktorých nie je stály veterinárny dozor.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down