17.09.2013 | 01:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Múčka

Napriek negatívnej reklame, ktorú mäso od našich severných susedov v ostatných rokoch získalo, záujem našincov oň neustal.

Za prvý polrok 2013 sme z Poľska na Slovensko dokonca doviezli viac mäsa a výrobkov z neho ako vlani.
V súvislosti s poľskými potravinami sa žiaľ spája viacero škandálov. Preto najnovšie odhalenie, týkajúce sa skrmovania mäsovo-kostnej múčky, už ani veľmi neprekvapilo. Ako je známe, istá poľská kafiléria údajne vyrábala a predávala mäsovo-kostnú múčku z uhynutých zvierat chovateľom, a oni - vedome či nevedome - ňou kŕmili dobytok. Táto múčka - považovaná za hlavný zdroj šírenia tzv. choroby šialených kráv, je ako krmivo v Európskej únii zakázaná už 10 rokov. Má však „výhodu“ - je o polovicu lacnejšia ako sója. Lenže pochybná úspora sa môže veľmi negatívne prejaviť na zdraví dobytka a následne aj na zdraví a životoch ľudí.
Dezorientovaný spotrebiteľ to má dnes skutočne ťažké. Už ani nevie, čoho sa má báť viac - či toho, že natrafí na mäso, ktoré narástlo aj vďaka zlopovestnej múčke, alebo antibiotík či iných „výživových doplnkov“. Isté však je, že pre všetky zúčastnené strany by bolo najlepšie, keby tento múčkový škandál bol už aj škandálom posledným.
PATRÍCIA DOLEŠOVÁ

Pridaj komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2023 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down