12.09.2013 | 10:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Plytvanie potravinami poškodzuje životné prostredie

Až tretina všetkých potravín vyprodukovaných vo svete sa vyplytvá, uviedla Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO).

Celkovo sa ročne premrhá 1,3 miliardy ton potravín, čo spôsobuje priame hospodárske straty vo výške 750 miliárd USD (565,3 miliardy eur). Informovala o tom agentúra AP.
V správe FAO sa uvádza, že dôvodom plytvania potravinami v rozvojových a rozvíjajúcich sa krajinách sú zastarané techniky zberu úrody a vo vysokopríjmových regiónoch nezodpovedné správanie spotrebiteľov.
Plytvanie potravinami spôsobuje veľké hospodárske straty rovnako ako poškodzuje prírodné zdroje, od ktorých je ľudstvo závislé. Obrovské mrhanie poškodzuje životné prostredie, pretože zbytočne zvyšuje uhlíkové emisie, spotrebu vody a obmedzuje biodiverzitu, keďže poľnohospodárstvo zaberá viac pôdy. FAO preto podčiarkla dôležitosť uvedomelosti spotrebiteľov. (tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2023 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down